Mozzarella

Mozzarella to świeży ser biały o lekko kwaśnym smaku. Przechowuje się go w solance, aby chronić wszystkie jego cechy. Początkowo produkowany z mleka bawolego, jednak obecnie w 90% jest wytwarzany z mleka krowiego. Nazwa "mozzarella" pochodzi od czasownika "mozzare" co oznacza cięcie nadając tym samym określony kształt sera, . We Włoszech mozzarella spożywana jest na zimno jak i na gorąco. Ten ser jest stosowany w różnych wariantach jako połączenie (mozzarella, pomidory, świeża bazylia, oliwa z oliwek, sól i pieprz) lub do dekoracji pizzy.

mozzarella bio

Torebka 125g

Mozzarella wyprodukowana z mleka BIO trzymana w solance pozwala zachować swoje organoleptyczne właściwości

mozzarella

Walec 1kg

Mozzarella w formie walca stworzona do otrzymywania pięknych okrągłych równych plastrów

mozzarella

Walec 1kg

Mozzarella 1 kg w formie bochenka to format idealny do krojenia dzięki czemu otrzymujemy regularne porcje i równym kształcie

mozzarella mini 5g

Wiaderko 1kg

5g mini kuleczki mozzarela  w solance, w otwieralnym wiaderku. To praktyczne wiaderko ułatwia obsługę i oferuje optymalne rozwiązanie do spożycia. Ich kształt jest idealny, aby wykorzystać ten produkt do sałatki

mozzarella mini 8g

Wiaderko 1kg

Mozzarella 8g mini kuleczki  w solance w otwieralnym widerku. Ten praktyczny pojemnik umożliwia łatwość obsługi w usługach cateringu. Produkt znakomicie nadaje się do sałatek itp

mozzarella mini 8g

Wiaderko 500g

Mozzarella mini kuleczki 8 g trzymana w zalewie w otwieralnym pojemniku. Ten praktyczny pojemnik umożliwia łatwość obsługi w usługach cateringowych. Produkt znakomicie nadaje się do sałatek itp

mozzarella

Torebka 125g

Mozzarella w kulce 125 g trzymana w solance pozwala zachować swoje organoleptyczne właściwości