Burrata

Burrata, dalszy kuzyn Mozzarelli , to tradycyjny i bardzo popularny specjał z regionu Apulia w południowo-wschodniej części Włoch. Wykonywana ręcznie, Burrata jest doceniana za miękką i kremową nutę smakową o nazwie "Stracciatella". Burrata jest modnym i ważnym produktem kuchni włoskiej. Jako taka, może być spożywana z dodatkiem soli i pieprzu, wraz z pomidorami i liśćmi bazylii. Często serwowane do chleba z odrobiną oliwy z oliwek, można nią również dekorować pizzę lub bruschetta.

burrata

Wiaderko 200g

W formie 200g może być cięta i porcjowana dla wielu osób. Trzymana w zalewie w małym słoiku pozwala na zachowanie jej organoleptycznych właściwości.

burrata

Wiaderko 120g

Buratta w gramaturze 120g nadaje się idealnie do indywidualnej konsumpcji. Trzymana w zalewie w małym słoiku pozwala na zachowanie jej organoleptycznych właściwości.