Mascarpone

Mascarpone pochodzi z 7. wieku z Lombardii na północy Włoch. Dziś jest wykorzystywany we wszystkich regionach Włoch, oraz posiada międzynarodową sławę. Mozzarella to rodzaj kremowego sera powstałego z odsączonej serwatki . Dzięki barwie kości słoniowej, jej gładkiej fakturze, mascarpone ma bardzo miękki i kremowy smak, zapewniając jednocześnie lekko kwaśny maślany zapach. Mascarpone można stosować na słono, a także słodko, jest kluczowym składnikiem do produkcji słynnego włoskiego tiramisu. Ponadto, jego gładka struktura pozwala dodawać go do sosów, a także do zup jak również dodatek do dań zapiekanych.

mascarpone

Pojemnik 500g

Miękki i kremowy Macsarpone w opakowaniu 500g to idealny format na przygotowani domowego Tiramisu

mascarpone

Pudelko 2kg

Mascarpone w dużych opakowaniach idealnie nadaje się do  jako dodatek do dan na słodko i słono

Mascarpone

Pojemnik 250g

Miękki i kremowy Macsarpone w opakowaniu 250g to idealny format na przygotowani domowego Tiramisu